4 NAČINA KAKO DA PRIVUČETE PORODICE DA REZERVIŠU SMEŠTAJ

Prema podacima koji su dostupni na Google-u, od 2014. do 2017. se iznos pretraga za porodičnim odmorima uvećao za tri puta više, nego što su se povećale slične pretrage iz turističke sfere.

Svi znamo da je porodični odmor izuzetno poseban događaj, pogotovo jer utiče na zbližavanje članova porodice. Zato se najčešće porodice odlučuju za smeštaje koji imaju dovoljno velike prostorije, blizu lokacija koje su im potrebne, ali i najčešće su odvojene spavaće prostorije velika prednost.

Napišite blog koji je orjentisan ka porodičnim odmorima

Ako želite da povećate broj porodičnih rezervacija, razmislite o tome da započnete blog, ako već niste. Na taj način možete da privučete goste sa zanimljivostima o mestu u kojem se nalazi vaš smeštaj. Pišite o pogodnostima za porodice, interesantnim događajima, lokalnoj kuhinji, znamenitostima…

Blog može i da uveća vaše plasiranje na Google-u, sa rastom broja klikova na vašem sajtu ili blogu, dolazi i do boljeg rangiranja na Google listi. Ako napišete do 20 blogova, to može da uveća poveća posećenost sajta čak do 30%. Zato su i gorepomenuti podaci sa ovog pretraživača izuzetno u porastu, jer se sve više smeštaja reklamira putem svojih sajtova i blogova. Neke od ključnih fraza koje možete da koristite su i “destinacije pogodne za malu decu” “apartmani pogodni za porodice sa malim bebama“, ali je i poželjno da isti blog vodite i na engleskom jeziku. Za vođenje bloga na engleskom jeziku možete da unajmite neku od lokalnih agencija koje su specijalizovane za ovu sferu.

Na svom sajtu naglasite pogodnosti koje nudite za porodice

Jako je bitno da na svom sajtu imate pregledne podatke, koji su sortirani tako da se u što manje klikova može doći do potrebnih informacija, koje će biti tako predočene da će privući vašu ciljnu publiku.

Da li u svom smeštaju imate krevet za bebe? Nudite li visoku stolicu za bebe? Da li je vaša soba ili apartman prilagođena za malu decu? Ovo su samo neka od pitanja koje porodice postavljaju vlasnicima kada žele da posete njihov smeštaj. S toga je od ključnog značaja da ove informacije imate na svom sajtu, pregledno i naglašeno. Možete taksativno da navedete te pogodnosti i da ih posebnim font-om naglasite.

Aktivirajte se na društvenim mrežama

Promovišite svoj smeštaj na društvenim mrežama. Ako do sada niste napravili profile na mrežama kao što su Facebook i Instagram, postarajte se da to uradite što pre. Nove generacije koje ulaze u roditeljske vode su skoro u potpunosti zavisne o informacijama koje dobijaju putem tih kanala. Tako možete sa svog Instagram profila da odredite ciljnu publiku i da uplatite reklamu, koja i za manju sumu novca može da donese prilično kvalitetne upite za rezervacije, samo ako je publika dovoljno detaljno definisana.

Pored reklama sa svojih profila, možete putem Ads Manager-a da proverite šta to prati vaša ciljna publika, koje su to stranice za koje se informišu, koga prate redovno i da putem tih profila plasirate svoju reklamu. Dajemo primer, ako ste recimo uočili da vaša publika prati Instagram stranicu “Pametna mama”, možete da stupite u kontakt sa osobom koja uređuje dati profil i da za određenu naknadu ta osoba izreklamira vaš smeštaj. To može da bude kroz direktnu reklamu, kroz preporuku roditeljima i slično.

Prema nekim istraživanjima, milenijalske, mlade porodice su zainteresovane prvenstveno za relaksaciju i istraživanje. Tako da često imaju interakciju sa reklamama koje promovišu upravo ove stavke.

Povežite se sa lokalnim biznisima

Povezivanje sa lokalnim biznisima može da poveća vašu prodaju, ali i satisfakciju vaših gostiju. To je iz razloga jer porodicama možete da ponudite popuste u lokalnim restoranima, da im omogućite besplatne posete muzejima, galerijama ili popuste za određene turističke ture.

Porodice se najčešće informišu o odmorima koji će biti lako uskladivi sa njihovim kućnim budžetom. Tako da ako nudite popuste, besplatne vožnje i obilaske, obavezno to naglasite u svojoj ponudi. Ovim putem možete da održite svoje cene, a da paralelno imate dodatu mogućnost da popunite datume.

Ne zaboravite da su porodice najčešće gosti koji dolaze najmanje na vikend, a često uzimaju smeštaje na duže periode od 5-14 dana. Zato će i vama ići u prilog da možete da im obezbedite aktivan odmor, da posete što više znamenitosti, isprobaju lokalne specijalitete, ali i osete čari koje grad/mesto nudi.

Za sve mogućnosti povezivanja sa lokalnim preduzećima kao i savete o tome kako da se pripremite za ovakav poduhvat, ali i za otvaranje sajta, pokretanje bloga i ostalih pomenutih mogućnosti, ne oklevajte i slobodno nas kontaktirajte. Za naše klijente nudimo posebne mogućnosti, od najkvalitetnijeg channel manager sistema, do otvaranja sajta i periodičnih saveta.