Airbnb najavljuje globalnu zabranu organizovanja žurki u smeštajima

19. avgusta, Airbnb je najavio globalnu zabranu organizovanja žurki i događaja u svim smeštajima koji su oglašeni na njihovom sajtu. Ova zabrana se odnosi na sve buduće rezervacije i biće aktuelna do daljnjeg.

Kako i zašto je do ovoga došlo?

Nova širenja Covid19 virusa, pogotovo na američkom tlu su izazvali veliki broj žalbi od strane lokalnih vlasti, a i zabrinutih komšija i vlasnika smeštaja koji su primetili da gosti ne posustaju u organizovanju okupljanja.

Iako se većina gostiju pridržava preporukama lokalnih epidemioloških stručnjaka, određeni broj gostiju dovodi u opasnost sebe i ostale.

Ovaj potez nije došao iznenada, jer je već duži period na Airbnb-u aktuelna zabrana za “party smeštaje”, odnosno smeštaje koji su posebno za to napravljeni. Od trenutka kada je pandemija bila proglašena, pritisak na vlasnike i menadžere smeštaja je posta drastično veći zbog epidemiološkog rizika.

Kako će zabrana da funkcioniše?

  • Žurke i događaji su strogo zabranjeni
  • Broj osoba koji može da boravi u smeštaju, sada je maksimalno 16. Ovo se prvobitno odnosi na velike smeštaje kojima je dopušteno do sada bilo da primaju preko 16 gostiju.
  • Za hotele i smeštaje koji imaju preduslove da u svojim sobama prime preko 16 gostiju, traži se novo rešenje kako bi to moglo da se sprovodi na sajtu.
  • Gosti će prilikom rezervisanja biti informisani o novom pravilu i o tome da ignorisanje ovog pravila dovodi do kršenja Pravila i Politika platforme.

Gosti i vlasnici koji budu pokušavali da zaobiđu ovo pravilo, dovode sebe u situaciju da budu uklonjeni sa platforme i da im sve daljnje rezervacije budu otkazane, a ponovno korišćenje zabranjeno.

Ukoliko imate problem sa gostima, podsećamo vas da treba da se što pre javite korisničkoj podršci sajta – uputstvo, kako biste što pre rešili sve probleme i izbegli nepoželjne situacije i neprijatnosti.