Eksternalizovanje aktivnosti domaćinstva (housekeeping outsourcing) – prednosti i mane

Outsourcing ili eksternalizovanje aktivnosti je po definiciji angažovanje eksterne agencije ili radne snage koje u određenom periodu izvršavaju dogovorene aktivnosti za određenu kompaniju.

Domaćinstvo ili housekeeping je sektor u hotelu koji je zadužen za održavanje higijene prostorija hotela, apartmana ili ostalih tipova smeštaja.

Samo eksternalizovanje aktivnosti nije identično za svaku kompaniju i u zavisnosti od potreba određenih kompanija, prednosti i mane mogu poprilično da se razlikuju. U ovom članku ćemo se osvrnuti na neke od osnovnih prednosti i mana prilikom eksternalizovanja domaćinstva (housekeepinga) u hotelima i ostalim tipovima smeštaja.

Prednosti:

  1. Ušteda u troškovima – jedan je od glavnih razloga zašto se menadžeri i vlasnici opredeljuju za eksternalizovanje je upravo ušteda u troškovima. Najčešće se javlja kod manjih objekata, sa izraženom sezonalnošću. Uklanjaju se troškovi zapošljavanja, obuke, regrutovanja, potencijalne otpremnine…
  2. Ušteda u vremenu – još jedan bitan aspekt eksternalizovanja (outsourcinga) domaćinstva je u tome što se veći obim posla može obaviti za manje vremena, jer često eksterne agencije raspolažu za većom radnom snagom koja ima potrebnog iskustva za date aktivnosti.
  3. Poboljšanje kvaliteta usluga – ovo je jako istaknuto u hotelima u kojima često dolazi do zamene radnika, u kojima je istaknuta sezonalnost i koji nemaju jasnu strategiju obučavanja osoblja zarad održavanja kvaliteta usluga čišćenja. Eksterne agencije su okrenute definisanju jasnog kvaliteta
  4. Fokus na iskustvo gostiju i efikasnije i poslovanje – poveravanje operacija i aktivnost, podrazumeva prenošenje nadležnosti i odgovornosti. Prenošenje nadležnosti i odgovornosti dovodi do toga da ste manje opterećeni tim aktivnostima. Manje opterećenje vodi tome da zaposleni mogu lakše da se fokusiraju na druge aktivnosti, u domenu iskustva gostiju i unapređivanju poslovnih aktivnosti.

Nedostaci

  1. Kontrola – je glavni nedostatak eksternalizovanja domaćinstva. Osobe koje su angažovane su pod kontrolom eksternih partnera i samim tim ne odgovaraju direktno vama. Ovakav nedostatak kontrole može da prouzrokuje pad kvaliteta čišćenja ili nezadovoljavanje određenih standarda hotela, što je posebno izraženo kod lanaca hotela i velikih kompanija koje imaju interne procedure i kvalitete usluga.
  2. Sigurnost – jer eksterni saradnici, za razliku od hotela, primenjuju blaže provere angažovanih radnika za obavljanje poslova.

Ukoliko se odlučite da eksternalizujete svoje aktivnosti održavanja higijene u objektu, postarajte se da detaljno proverite iskustva angažovanih radnika i preporuke koje određena agencija ima. Pored toga, jako je bitno osigurati se ugovorom, da u slučaju nastanka štete, možete da naplatite svoja potraživanja