Hotel Channel Manager sistem

Sve veća zastupljenost online rezervacija preko brojnih sajtova kao što su Booking.com, Expedia I mnogi  drugi , utiče na potrebu da se adekvatno odgovori na ovaj trend I upravlja na što efikasniji I efektivniji način.

Tehnologija, posebno u ugostiteljstvu se brzo razvija, stoga postoje brojne opcije koje hoteli mogu koristiti za upravljanje. Jedno od takvih tehnoloških rešenja za sve hotele i  izdavaoce smeštaja predstavlja Channel Manager sistem. 

U nastavku bloga otkrivamo vam šta predstavlja hotel Channel Manager sistem, kako funkcioniše i pomaže u poslovanju i koje su njegove ključne prednosti.

Šta predstavlja Hotel Channel Manager sistem?

Po definiciji, Channel Manager predstavlja alat, koji omogućava hotelima da istovremeno distribuiraju i ažuriraju svoje hotelske sobe i cene na svim povezanim sajtovima za rezervacije. Ovakakv sistem obezbeđuje efikasno upravljanje kanalima prodaje, na kojima oglašavaju svoje smeštajne jedinice.

Channel Manager se sastoji iz jedinstvene pregledne kontrolne table, koja znatno olakšava preglednost i dostupnost, bez potrebe za pristup svakom pojedinačnom kanalu.

Na primer, ukoliko bi hotel svoje jedinice oglašavao na 5 različitih OTA kanala, bez postojanja Channel Manager sistema, morao bi konstantno da ažurira dostupnost i cenu (s obzirom da se one stalno menjaju), što bi predstavljalo veoma naporan i težak zadatak.

Sistem beleži i skladišti sve podatke o rezervacijama, sprečava potencijalne greške i štedi vreme.

Kako Hotel Channel Maneger sistem pomaže u poslovanju?

Hotel Channel Manager predstavlja mnogo više od jednostavnog olakšavanja upravljanja cenama i dostupnosti.

Može se koristiti za obavljanje mnogih zadataka prilikom upravljanja hotela, što kao krajnji cilj obezbeđuje veći broj rezervacija i prihoda, kao i dugoročnije poslovanje.

Obzirom da sistem prikazuje dostupnost na svim kanalima i automatski se ažurira, omogućava hotelima da brže prihvate rezervacije i  eliminišu šansu za pojavu dvostrukih rezervacija.

Gosti mogu da rezervišu sobu koja je stvarno dostupna, čime se značajno umanjuje rizik od prebukiranja.

Takođe, prisutnost na većem broju kanala za rezervaciju,  utiče na poboljšanje prepoznatljivosti hotela, za koje gosti možda nisu imali prilike da čuju i izvrše rezervaciju.

Korišćenje Channel Manager sistema doprinosi povećanju produktivnosti, jer eliminiše ručni unos podataka, koji zahteva dosta vremena.

Osim toga, smanjenje tradicionalnih metoda rezervacija, kao što je korišćenje telefona i povezivanje sa većim brojem stranica za rezervacije obezbediće da popunjenost ostane stabilna.

Prednosti korišćenja Hotel Channel Manager sistema

  • Istovremeno upravljanje na više kanala
  • Integracija Channel Managera sa Booking Engine
  • Manje vremena za ažuriranje podataka o zalihama
  • Eliminisanje ljudskih grešaka prilikom unosa
  • Povećana globalna vidljivost i prepoznatljivost
  • Povećanje popunjenosti
  • Povećanje prihoda
  • Automatsko ažuriranje