Hotelski trendovi koje očekujemo u 2021.

Iza nas ostaje jedna nezapamćena godina velike neizvesnosti. Godina koja je pokazala gde su mane u poslovanju i koja nam je omogućila da se detaljnije posvetimo unapređivanju poslovnih procesa.

Hotelska i putnička industrija je doživela veliki udarac, posebno u priobalnim i velikim gradovima. Način kako ljudi žive, rade, kreću se i putuju verovatno više nikada neće biti isti. Što dugoročno ne mora biti loša stvar! U 2021. se nadamo uspešnoj imunizaciji i početku oporavka u hotelijerstvu, kao i povećanom broju stranih turista.

Promene u ponašanjima potrošača (gostiju)

Od toga kako se organizuje putovanje, do odabira lokacija, preko uslova rezervisanja i načina plaćanja, procedure se značajno i ubrzano menjaju.

U ovoj godini očekujemo da se gosti pridržavaju putovanja na lokacije u koje mogu sa minimalno ograničenja da uđu i da se vrate u svoje mesto. Tako da će lokalni i regionalni turizam i dalje zauzimati značajan procenat u ukupnom broju ostvarenih noćenja.

Zbog velike neizvesnosti i negativnog iskustva sa rezervacionim kanalima i refundiranjima u prošloj godini, gosti će manje da se odlučuju na smeštaje u kojima postoje avansna plaćanja i depoziti za rezervacije. Ono za šta će putnici biti spremni dodatno da plate je sigurno fleksibilnost, odnosno mogućnost da u slučaju nepredviđenih okolnosti mogu da promene svoje datume putovanja.

Rezervacioni kanali, kao što su Booking, Airbnb i Expedia su u prošloj godini izgubili dosta poverenja i ove godine očekujemo da se gosti okreću mogućnostima direktnog rezervisanja na sajtu hotela ili smeštaja. Iz tog razloga smatramo da je jednom hotelu ili privatnom smeštaju u 2021. obavezno da poseduje Booking engine sistem koji je moderan, brz i jednostavan za upotrebu.

Oporavak kreće u drugoj polovini godine

Već sada možemo da primetimo najave iz određenih zemalja o popuštanju mera, uslovima za putovanje, kao i o statusu imunizacije određenih zemalja. Mogućnost pristupa ovim informacijama nam uliva dodatno poverenje, da sve zemlje zajednički rade na tome da što pre vrate turizam na potpuno stabilnu putanju.

Svakako, očekuje nas jedan proces u kojem ćemo svi morati da odigramo svoju ulogu i pomognemo da se kriza što pre prevaziđe i da se gostima što lakše omogući kretanje.

Neće se svaka vrsta međunarodnog putovanja oporavljati istim tempom. Očekujemo da će se odmori i individualna putovanja ili u paru prvi naći u oporavku, za šta već vidimo trend u azijskim zemljama. Posle toga očekujemo oporavak kod porodičnih putovanja i na kraju poslovna putovanja, kao najrigorozniji tip putovanja.

Šta možete da uradite?

Preispitajte svoje procedure i standarde čistoće. Posebno naglasite na svom sajtu i u ostalim brošurama koje su dostupne gostima, kako se borite protiv širenja ne samo koronavirusa, već i ostalih virusa i bakterija.

Ako se postarate da imate standardizovane procedure čišćenja i informišete goste na vreme o istima, zajednički možemo da pomognemo zdravstvenom sistemu i ulijemo dodatno poverenje budućim gostima.

Modernizujte svoje vođenje hotela/smeštaja. U godini ograničenog kretanja smo uočili da su recepcijski sistemi koje se instaliraju na samom kompjuteru, za vođenje rezervacija i prodaje, dodatno opterećenje. Cloud-based tehnologija nudi nove mogućnosti, pregleda rezervacija, upravljanja cenama i izdavanja računa u pokretu.

Kao i većina hotelijera i domaćina, verovatno ste već uneli značajne promene u svoju strategiju distribucije. Iako avio putovanja i putovanja na velike udaljenosti i dalje miruju, domaći putnici spremni su za odmore.

Razmislite o partnerstvu sa lokalnim preduzećima ili oglašavanju putem lokalnih kanala poput radio stanica, novina i udruženja kako biste privukli goste koji su bliže kući.

Očekujte neočekivano

Iako se optimizam polako vraća na tržište, grad ne možemo da spustimo još uvek. Ispred nas je godina borbe za oporavak i moramo biti spremni da brzo reagujemo, da planiramo kratkoročno i u hodu da menjamo planove. Ako nas je nečemu naučila 2020. to je da moramo biti spremni uvek.