HOTELSKI TRENDOVI KOJE TREBA ISPRATITI

Stanovnici zemalja širom sveta su sve više okrenuti putovanju, bez obzira da li je razlog odmor ili posao. Rastući broj turista i sve veća tražnja za specifičnim zahtevima dovodi do promena u trendovima i moderni hoteli treba da obrate pažnju na te trendove. Sa godišnjim rastom od skoro 6%, vidimo da je tržište hotelskog smeštaja jako privlačno, što sa sobom vodi i neke nove šanse za unapređenje. Razmotrimo nekoliko od tih trendova koji mogu da vam poboljšaju prodaju i unaprede iskustvo gostiju:

OPTIMIZACIJA ZA MOBILNE TELEFONE

Preko 30% svih rezervacija na svetu se dešava putem mobilnih telefona, a taj broj beleži rast iz godine u godinu. Razmotrite da li je vaš veb sajt dovoljno jednostavan i prilagođen za upotrebu putem mobilnih telefona. Ako nije, sada je pravi trenutak da poradite na tome i da idete u korak sa konkurencijom. Iskustvo gostiju i dodatne mogućnosti za zadržavanje gostiju na vašem veb sajtu možete postignete implementacijom VR (virtuelna realnost), odnosno dodavanje virtuelnih tura kroz vaš hotel.

Ne zaboravite da pokrenete Instagram nalog za vaš hotel, jer je ovaj sajt skoro u potpunosti posećen samo putem mobilnih telefona. Iz tog razloga će potencijalni gosti moći lakše da vas nađu, da se zainteresuju za vaš objekat i na kraju da izvrše rezervaciju. Zato je savet da Instagram profil treba da vam vodi osoba koja će da se posveti sadržaju, da predstavi vaš hotel u najboljem svetlu i da razume potencijalne goste i njihove potrebe. Pored Instagrama jako je bitno da imate socijalnu prisutnost i na ostalim društvenim mrežama, kao što su Facebook, Twitter i Pinterest. Redovno ažuriranje i praćenje ovih društvenih mreža može da vam ukaže na nove trendove među turističkim potrošačima, a to vam je šansa za unapređenje iskustva koje nudite svojim gostima.

TEHNOLOLOŠKI TRENDOVI U HOTELIJERSTVU

Osim toga što automatizuju radnje, ubrzavaju proces rezervisanja i olakšavaju rukovođenje hotelima, moderna tehnološka rešenja nude i poboljšanje iskustva kod gostiju. Trend među modernim hotelima je definitivno i koncept smart soba i apartmana. Pod smart (pametnim) sobama mislimo na kontrolu svetla, klime uređaja, grejanja, televizora, itd. putem glasa ili putem aplikacija. Kada ovo svrstate u svoju ponudu, možete definitivno da računate da će potencijalni gosti dodatno da se zainteresuju za vaš objekat.

Softveri za upravljanje hotelima su najpotrebnija stvar koju možete da imate za kontrolu operacija poslovanja. Channel manager sistemi ažuriraju automatski vaše cene i raspoloživost. Booking engine vam pruža direktnu mogućnost rezervisanja na veb sajtu. Dok property managment sistem daje potpunu preglednost i kontrolu rezervacija i zahteva gostiju. Softvera danas ima dosta koji rade one poslove u kojima zaposleni često ne vide smisao i prave greške, te se upotrebom ovih sistema možete osigurati od duplih rezervacija, ubrzati proces check-in-a i izdavanja faktura, imati jednostavnu i brzu kontrolu nad svim podacima itd. Novi trendovi diktiraju da je online prisutnost velika mogućnost za hotele, zato preuzmite kontrolu svog hotela upotrebom ovih sistema.

Pored ovih sistema možete da instalirate i online sistem naplate (online POS), tako da ubrzate plaćanje, ponudite mogućnost gostima da odmah uplate novac, bez fizičkog prisustva kartice i obezbedite sebe od otkazivanja rezervacija.

NOVA MARKETING STRATEGIJA

Kao što smo se u jednom od prethodnih pasusa osvrnuli, prisutnost na društvenim mrežama i uopšte na internetu je zahtev koji diktira tržište. Vaši potencijalni gosti su tamo, na Facebooku, na Instagramu, prate Twitter ili pregledaju recenzije na Tripadvisoru. Treba da optimizujete svoj sadržaj koji plasirate, da znate šta je to što pokreće vaše potencijalne goste, šta je to što će da ih podstakne na interakciju sa vašim profilom. Vizuali, kvalitetni i sadržajni tekstovi, kao i strategije rasta prisutnosti i dosega vaših objava su krucijalni faktori da privučete nove goste.

Jedan od najefektivnijih načina dosega potencijalnih gostiju su i travel influenceri (uticajni putnici), koje prate ljudi širom sveta i nalaze u njima inspiraciju za neka nova putovanja. Ponudite im saradnju, formirajte svoju marketing strategiju, budite jedinstveni i dosegnite do svojih novih gostiju.

PRILAGOĐENA USLUGA

Kada su u pitanju gosti i njihovo iskustvo kod vas, uvek treba da ste jedan korak ispred njihovih očekivanja. Mali znaci pažnje, kao što su oslovljavanje imenom, pismo za doček napisano rukom, prilagođen meni ako je gost već boravio u hotelu ili parče torte za rođendan su samo neki od detalja koji će izmamiti osmeh na lice vaših gostiju i pomoći im da se osećaju prijatnije i opuštenije tokom boravka. Ovo je put ka tome da se gosti ponovo vrate kod vas i ponovo vam ukažu poverenje.

Prilagođavanje ponude u saradnji sa lokalnim agencijama i online sajtovima je takođe jedna efikasna strategija koja će vam pomoći da se prilagodite gostima. Vikend ture, izleti i obilasci su samo neke od mogućnosti koje bi trebalo da ponudite svojim potencijalnim gostima, tako da znaju da je boravak kod vas nešto više od noćenja.

Bez obzira koju od strategija implementirate i da li smatrate da su prethodni saveti pogodni za vas, svakako treba da redefinišete svoj pristup ako vidite da ste iza konkurencije. Trendovi se menjaju iz meseca u mesec, sezone su sve intenzivnije, a gosti sve raznovrsniji, zato je sada pravi trenutak da se posvetite svom poslovanju i da pronađete ključne tačke na kojima treba da radite.