KAKO POVEĆATI VIDLJIVOST NA BOOKING.COM?

Velika konkurencija, niska sezona i pitanje kako se istaći i biti vidljiviji na Booking-u. Nekoliko saveta smo pripremili, za izmene koje su se pokazale da daju dobre rezultate po pitanju vidljivosti na sajtu.

GENIUS PROGRAM

Ovaj program je osmišljen kao vid loyalty programa na Bookingu, kako bi se gostima, koji često rezervišu preko sajta odobrile određene povoljnosti. Da biste ostvarili mogućnost da uđete u Genius program, potrebno je da:

  • Vaš objekat bude otvoren za rezervisanje
  • Da imate minimum 5 recenzija
  • Da je prosečna ocena najmanje 7.5
  • Da se plasirate u 50% boljih objekata u datom mestu

Genius gosti se dele u 2 kategorije, Genius 1 i Genius 2. Genius 2 su gosti koji najviše rezervišu na sajtu i nakon što ste odobrili popust od 10% za Genius 1 goste, Booking vam može predložiti da Genius 2 gostima odobrite još dodatnih 5% popusta na rezervisanje.

Naša preporuka je da budete uključeni u sistem, ako zadovoljavate kriterijume. Genius gosti manje otkazuju svoje rezervacije i češće koriste mogućnost popusta koja im se nudi, tako da ćete za njih svakako biti vidljiviji.

PREPORUČENI PARTNER (PREFFERED) PROGRAM

Ovaj program je osmišljen kao način preporuke gostima, da znaju koji se objekti ističu u svom poslovanju. Na taj način vlasnici objekata od Booking-a dobijaju posebnu značku i algoritam pogurava objekte sa tom značkom na listi pretraženih objekata.

Da biste ušli u program, potrebno je da zadovoljavate 70% uslova u tri kategorije:

  • Ocena poslovanja – Očekivana godišnja ponuda i tražnja za vašim smeštajem na sajtu
  • Ocena gostiju – prosečna ocena se pretvara u procenat
  • Ocena cena – važi u određenim regionima i državama, gde se procenjuje da li imate cene koje su u skladu sa tržištem

Činjenica da vas Booking preporučuju dosta znači pouzdanim gostima, jer znaju da će kod vas lakše doći do usluge koja im je ključna. Ova preporuka sa sobom nosi i određenu dodatnu proviziju od 3% ka Booking-u. Tako da, ukoliko regularno dajete 12%, provizija vam se povećava na 15% dok ste u programu.

Prednost ovog programa je i to što vas sajt pojačano reklamira i na društvenim mrežama i na Google-u, tako da su veće šanse da vaš objekat bude rezervisan.

POPUST ZA GOSTE KOJI REZERVIŠU PUTEM APLIKACIJE

Ovaj popust predstavlja podsticaj gostima da rezervišu putem Booking-ove mobilne aplikacije. Dok se od vlasnika očekuje da odobre 10% popusta.

Kada odobrite ovaj popust, platforma vas podže na listi u pretrazi gostiju na mobilnoj aplikaciji.

100% POPUNJENOST SADRŽAJA

Kada popunjavate sadržaje na sajtu, unosite fotografije smeštaja i informacije o načinu kako da se dođe do vas, sigurno ste primetili jedan progress bar. Ovaj bar predstavlja način da vidite koliko ste dobro popunili informacije o objektu.

Ukoliko sajt od vas traži da označite slike dnevne sobe, kupatila ili restorana koji ste naveli da imate, obavezno to i odradite. Ukoliko treba da navedete informaciju o tome kako se stiže od aerodroma do vas, nemojte to da izostavite.

Kada je progress bar popunjen do 100%, algoritam Bookinga prepoznaje to kao objekat u koji je uložen trud da se gostima ponude sve potrebne informacije. Sajt je okrenut ka korisnicima i favorizuje objekte koji imaju sve potrebne informacije, kako bi korisničko iskustvo gostiju bilo što bolje.

KVALITET FOTOGRAFIJA I INFORMACIJA

Možda je vaš progress bar na 100%, ali postoji mogućnost da fotografije nisu dovoljno privlačne za goste. To dalje vodi tome da se smanjuje konverzija (odnos: koliko puta su gosti naišli na vaš objekat u pretrazi i koliko puta su ušli da pregledaju detaljnije informacije i rezervišu). Kada ova konverzija opada, algoritam vas prepoznaje kao manje poželjne i spušta na listi.

Da biste ovo izbegli, potrebno je da unajmite profesionalnog fotografa, koji će da napravi najbolje moguće fotografije. Na fotografijama treba jasno da se vidi šta sve posedujete u smeštaju, koje sve mogućnosti nudite. Gosti vole da vide jasne, osunčane kadrove. Ne zaboravite da zategnete krevete, obrišete prašinu i uklonite nepotrebne detalje i otpad iz prostorije.

Isti princip važi i za informacije, uredite opis svog objekta tako da u par rečenica gosti mogu da znaju: koliko ste udaljeni od bitnih znamenitosti, obale, skijališta, šta je najbitnije što nudite u objektu itd.

UKLONITE RESTRIKCIJE

Znamo da neki smatraju da se ugošćavanje ispod 2, 3 ili 5 noćenja ne isplati, da su troškovi veliki, ali Booking algoritam prepoznaje samo da li nudite dovoljno pogodnosti za goste. U to se podrazumeva da ste otvoreni i za goste koji samo prolaze kroz vaše mesto. Ovo je karakteristično za gradski turizam, gde su najčešći gosti upravo oni koji dolaze na kraće periode. Neki zbog posla, neki u prolazu, ali zastupljenost gostiju koji borave duže je značajno manja.

Čak i u periodima kada je nova godina, najveća tražnja je za periodom do 3 dana. Ali ako već nameštate restrikcije, postarajte se da to uradite na vreme, kako ne bi došlo do neprijatnosti. Gosti koji ostaju duži period planiraju svoje odmore unapred, dok su u poslednjem trenutku (do mesec dana ranije) pretežno više gosti koji ostaju kraće.

RASPOLOŽIVOST

Ukoliko ste od onih što kalkulišu i određene sobe za određene periode prodaju preko Bookinga ili kasno nameštate cene, pa vam je period van sezone često zatvoren do poslednjeg trenutka. Ili obrnuto, raspoloživost za sezonu otvarate tek mesec-dva pred početak, morate da znate da ovo drastično utiče na vašu vidljivost. Algoritam prepoznaje da vi niste dostupni, ispred vas stavlja objekte koji su otvoreni, a vas spušta na listi.

Ova strategija kasnog otvaranja i kalkulisanja po kanalima prodaje se u praksi nije pokazala kvalitetno. Barem što se online prodaje tiče, bolje je na vreme da se otvori raspoloživost.

REDOVNO IZMIRIVANJE FAKTURA

Booking ima automatizovan sistem za fakturisanje. Početkom meseca vam stižu fakture, rok za plaćanje je sredinom meseca, a oko 20og u mesecu sledi uklanjanje objekta iz pretrage ukoliko se ne uplati obaveza. Kada dođe do uklanjanja, vaša vidljivost u potpunosti opada i idete na dno liste objekata.

Naša preporuka je da redovno izmirujete dugovanja, jer je posle jako teško uspostaviti vidljivost koju ste nekada imali.

Prednosti koje nudi Booking je mogućnost da svoje obaveze platite platnom karticom kroz Extranet, tako da uplatu možete izvršiti i iz svog doma.

Ne zabravite da cena koju plasirate na sajtu uključuje njihovu proviziju za usluge. Tom provizijom se plaća oglašavanje vašeg objekta na svim online kanalima i održavanje sajta. Tako da taj procenat, po ugovoru o saradnji, pripada njima.

Ukoliko ste imali neka neprijavljena nepojavljivanja ili problema sa uplatom od strane gosta, na vreme obavestite Booking, kako bi situacija bila rešena.

UJEDNAČENE CENE SA TRŽIŠTEM I IZMEĐU SAJTOVA

Ovo se posebno odnosi na objekte koji imaju veću vidljivost i broj rezervacija. Booking prati da li su vaše cene u skladu sa tržištem, odnosno da nisu ni previsoke ni preniske. Tržište se određuje kao korpa objekata sličnog kvaliteta u jednom mestu. I sa tim objektima vas sistem poredi.

Sajt pazi i da vaše cene nisu niže kod njihove konkurencije, jer je u njihovom interesu da gosti najniže cene nađu na Booking-u. Kada se cena razlikuje, postoji mogućnost da vas sistem opomene ako uoči to. Zato pazite kako formirate cene i trudite se da budu maksimalno usklađene.

Ovo su samo neki od saveta kako da poboljšate svoju vidljivost na ovoj rezervacionoj platformi. Svakako, po našem mišljenju je najbitnija tražnja za vašim objektom. Što češće dobijate rezervacije, to ćete biti vidljiviji. Što su vaše recenzije i fotogrfije bolje, to će potencijalni gosti biti zainteresovaniji.

U skladu sa svojim preferencijama i mogućnostima, obavezno definišite strategiju, redovno ažurirajte cene i raspoloživost. Ukoliko vam je problem kontrolisanje kalendara za smeštaj, onda obavezno treba da imate channel manager kako ne bi dolazilo do grešaka.