KAKO SE PRIPREMITI ZA POSLOVNE (BIZNIS) PUTNIKE?

Jedna od najvećih grešaka pri formiranju pretpostavki, pred pokretanje izdavanja apartmana je sigurno pretpostavka da će svi gosti iznajmljivati apartman isključivo za odmor dok borave u datom mestu. Ova pretpostavka u potpunosti isključuje jednu jako specifičnu grupu gostiju, poslovne putnike. Zato ćemo u ovom članku da vam otkrijemo šta sve treba da znate o poslovnim putnicima, da bi mogli da im obezbedite najbolji ugođaj.

Poslovni putnici uživaju u zajedničkim prostorima. Kada upravljate hotelom, hostelom ili nekom vilom, obezbedite određene zajedničke prostorije za goste. Takve prostorije mogu da budu: lobi, hodnici sa foteljama i televizorom, kafei, restorani, zajedničke terase ili balkoni (pod uslovom da ne spajaju sobe/apartmane). Poslovnim putnicima često taj put zna da bude prilično samotan, jedna od osnovnih ljudskih potreba je socijalizacija. Tako jedna bašta ili zajednički lobi sa pogledom mogu značajno da doprinesu tome da vaš gost oseti prijatniju atmosferu. Naravno, u slučaju da su od onih kojima treba mir i ne žele da provode vreme sa drugima dok rade, ostaje im mogućnost da imaju privatnu sobu/privatan apartman i da na miru provode svoje vreme.

Poslovni dodaci (amenity) su jako privlačna stavka za poslovne putnike. Od osnovnih mogućnosti kao što su besplatan i brzi bežični internet, preko kablovske televizije, radnog stola, pa sve do univerzalnih adaptera za punjače, utičnica blizu radnog stola i kreveta, potrudite se da vaši gosti imaju sve potrebne mogućnosti da svoje poslove završavaju iz svoje smeštajne jedinice.

Doručak je najbitniji obrok u toku dana, sa ovom našom poslovicom se slažu i poslovni putnici koji u velikom broju ranije ustaju, pripremaju se za radni dan i potrebna im je energija da savladaju sve dnevne zahteve i izazove. Zato je jedan veliki plus ako nudite mogućnost doručka u svom smeštaju. Što je veći izbor za doručak to bolje, ali i laganije verzije, kao što su kroasani, voće i sendviči, mogu sasvim dovoljno da posluže svrsi.

Ako niste do sada, poželjno bi bilo da smislite loyalty program. Ova opcija je posebno pogodna za česte putnike, među kojima se nalaze i poslovni putnici. Loyalty program za odane i stalne goste je jedna velika mogućnost i za vas, kada dođe period niske sezone i kada vam može značiti svaki dodatni gost, da biste održali popunjenost kapaciteta.

Pored svih navedenih saveta, jedna jako velika prednost je i mogućnost izdavanja računa gostima. Ova grupa gostiju često putuje na račun kompanije ili institucije koju predstavljaju, zato im je faktura potrebna da bi pravdali troškove smeštaja.

U slučaju da niste sigurni kako da se postavite prema poslovnim putnicima ili uopšte prema bilo kojoj grupi turista i posetioca, budite slobodni da nas kontaktirate za savete. Za sve naše klijente nudimo periodične mogućnosti, analize kretanja trendova, sezona i redovne savete povodom cena. Ali i pored toga nudimo mogućnost uvezivanja sa profesionalnim menadžerima koji mogu da upravljaju vašim objektom i da vam pomognu prilikom izdavanja.