KAKO UNAPREDITI VEB SAJT?

Vaš veb sajt je vaša online prezentacija! Bez kvalitetne prezentacije na internetu, hoteli i privatni smeštaji teško da mogu da privuku dovoljan broj direktnih rezervacije (izvan kanala kao što su Booking, Expedia, Airbnb itd.) i da unaprede svoje poslovanje. Veb sajt koji je zastareo ili nepregledan može da signalizira potencijalnim gostima da je hotel ili smeštaj izvan koraka sa vremenom i da odbije posetioce u njihovoj nameri da rezervišu.

DIZAJN

Jedna prosta reč koja upućuje na širok spektar mogućnosti. Počeviši od vaše teme, rasporeda na sajtu i opcija, morate da računate da gostima sajt mora biti upečatljiv i privlačan.

Slike vašeg objekta su jedna od prvih stvari koje će gosti da traže na sajtu. Neka početna strana najbolje prikazuje vaš objekat, sa jasnom slikom ili sa više slika koje će u visokoj rezoluciji i sa jasnim fokusom da zadrže vašeg posetioca da nastavi svoje korake kroz online prezentaciju. Ako ste se odlučili da imate odeljak na sajtu na kojem će biti prikazani tipovi soba/apartmana koje nudite, ne zaboravite da u sklopu toga ponudite potencijalnim gostima i slike tih apartmana ili soba. U najboljem svetlu im prikažite kako izgleda mesto gde bi mogli da borave i neka ih te fotografije očaraju tako da zamisle sebe kako leže u tom krevetu, gledaju kroz taj prozor, rade za tim stolom, večeraju u toj kuhinji. Pored fotografija, poželjno bi bilo da imate i kratku video prezentaciju, rađenu u visokom kvalitetu koja bi bila urađena u vidu tv reklame. U tom videu kratko prikažite svoj objekat, zanimljivosti u blizini i mogućnosti koje nudite.

Recenzije – kao društvena bića, težimo tome da idemo tamo gde većina preporučuje. Tako i gosti žele da čuju da je taj apartman ili taj hotel ili ta vila baš pravi izbor koji treba da naprave, da će tu da se odmore i dobiju sve što požele, ali ne od vas da to čuju, već od drugih gostiju. Možete da iskoristite recenzije sa sajtova kao što su Tripadvisor ili Booking ili Airbnb da ukažete da pozitivne povratne informacije vaših prošlih gostiju i da se vaši potencijalni gosti osećaju tako sigurnije.

Ostanite dosledni tome ko ste, budite jedinstveni i zamislite se u koži gosta. Šta je to što želite da imate kada negde boravite, kako želite da vam to bude prezentovano – primenite na svom veb sajtu.

SADRŽAJ

Da li redovno ažurirate sajt ili planirate da pišete članke? Možda je vreme da počnete. Neka informacije i članci na vašem sajtu budu sveži, upečatljivi, laki za čitanje i neka prikažu vaše mesto u filmskom duhu.

Ako nudite hranu i piće, obavezno o tome pišite. Ako imate novi meni, ne zaboravite da to i na sajtu naglasite, kao i nova vina, sokove, dezerte itd. Ne želite neprijatnu situaciju u kojoj gost vođen informacijama sa sajta bira večeru, a cene nisu usklađene bile sa trenutnim menijem.

Usluge koje nudite! Da li vaši gosti imaju besplatan prevoz od i do aerodroma? Da li nudite organizvanje izleta ili imate consierge usluge? To su informacije koje treba da jasno budu istaknute gostima. Svaka dodatna informacija može da privuče, ali i odbije potencijalne goste. Potrudite se da imate širok, ali i kvalitetan izbor usluga koje nudite gostima.

PRILAGOĐENOST MOBILNIM TELEFONIMA

Preko 70% rezervacija online se pravi na mobilnim telefonima. Još uvek je prevelik broj sajtova u Srbiji, koje agencije i hoteli imaju, a da nisu dovoljni mobile friendly (prilagođeni za telefone). Vaš gost ne želi da mu se informacije mešaju, rečenice seku u polovini i nestaju, slike budu iskrivljene i proces rezervisanja otežan. Posao prilagođavanja veb sajta treba da bude prepušten stručnjacima koji znaju kako da uproste dovoljno da se sajt brzo učitava i bude usklađen sa ekranom. Ako vašem veb sajtu treba više od 3 sekunde da se učita, velika je verovatnoća da će potencijalni gosti sve više da ga napuštaju.

UPSELLING

Proces rezervisanja treba da bude lak i pregledan, ali i da vi maksimizirate vašu korisnost. Pravilan odabir booking engine sistema može da doprinese tome. U procesu rezervisanja ponudite gostima dodatke koji se naplaćuju ili mogu da uđu u cenu, kao što su obroci, prevozi od i do aerodroma, spa usluge, izleti, zakazivanje sala za događaje, specijalne ponude datuma ako imaju fleksilnost pri odabiru itd. Upselling je tehnika dodatne prodaje i umnogome može da uveća vaše prihode.

Na više mesta ponudite opciju za rezervisanje! Da li je gost u sekciji REZERVIŠI ili pregleda fotografije apartmana ili čita o mogućnostima koje nudite, u svakom trenutku im ponudite da pristupe procesu rezervisanja. Dobar sistem online recepcije (booking engine) za vaš sajt može da bude samo pozitivna investicija.

Za koji god tip veb sajta i količinu sadržaja da se odlučite, upamtite da gosti u većini traže jednostavnost, preglednost, ali i dozu elegantnosti.