KOME SVE MOŽE DA KORISTI CHANNEL MANAGER?

Izdajete smeštaj i pitate se koja bi trebala da bude Vaša strategija da budete što bolji? Prva i osnovna stavka u razvijanju Vašeg posla treba da bude odluka – gde se oglašavati i ko su ciljni klijenti? Nakon što ste odlučili da Vam je bitno da se oglasite, ali je ostalo da definišete na koje kanala prodaje i kod kojih agencija, bitno je znati da svaka osoba ili firma koja izdaje smeštaj, bilo da je to hotel, apartman, soba, vila, hostel… treba da zadrži svoju nezavisnost, da bude što vidljivija za potencijalne goste i da ima dužu sezonu.

Da bi se održala nezavisnost, svaki iskusni rukovodilac zna, potrebno je imati što diversifikovaniju mrežu prodaje. Tako da se sva prodaja ne oslanja na jedan ili na manji broj sajtova i agencija, jer svaka od tih agencija ili svaki od tih sajtova, sutra mogu da usled nekih razloga nestanu i sa sobom povuku sve one koji zavise isključivo od njih. Pored toga, zavisnost samo od jednog ili manjeg broja kanala stvara lošu poziciju za neka veća pregovaranja sa istim kanalima na duži rok. I ne samo to, već zavisnost od isključivo npr. Booking.com sajta Vas dovodi u situaciju da samo od datog kanala primate goste, što znači da sva provizija za goste ide njima, a to dalje znači da oni imaju direktan veliki udio u Vašem poslovanju. Iz pomenutih razloga, potrebno je imati što širu reklamnu mrežu, a to sa sobom povlači velike troškove vremena, troškove regulisanja raspoloživosti, rizik od overbookinga, grešaka u rezervacijama… Ali svi ti problemi mogu da se uklone jednostavnom automatizacijom, koju predstavlja channel manager sistem. Zašto plaćati više radnika da 24 sata nadgledaju sve kanale, kada to jedan sistem može da odradi za Vas, pomogne u razvijanju posla. Iz jednog back-office extraneta možete da kontrolišete: cene, raspoloživosti, restrikcije, polise i pregledate detalje svih rezervacija.

Kako se povećava vidljivost za buduće goste i koja je uloga channel manager sistema? Primetili ste da se Vaši gosti koncentrišu iz određenih zemalja ili samo želite imate veći broj gostiju iz nekih regiona sveta, tada je potrebno da donesete odluku da se oglasite na vodećim sajtovima preko koji određene grupe turista rezervišu svoje odmore. Za neke zemlje to je Booking.com, za neke je to AirBnB.com, za neke je Expedia.com (koja je jedan od lidera za prodaju avionskih karata u svetu), kod drugih je to možda Ostrovok.ru ili jednostavno neke lokalne agencije koje sarađuju sa Hotelbeds.com, ali na kraju je zaključak da je potrebno imati što veći broj reklama da biste bili što uočljiviji. Nekada Vam je možda februar slabiji mesec ili mart ili jednostavno zimi ne možete da privučete goste. Mnogi od trazitnih gostiju svoje smeštaje rezervišu preko svojih agencija ili manjih sajtova, kada je Vaš smeštaj prisutan na tom kanalu, povećava se Vaša šansa da neke od tih rezervacija upravo budu na Vašoj smeštajnoj jedinici (apartman, soba, hotel, hostel…). Ne zaboravite jednu ključnu stavku, a to je da što više rezervacija budete imali, to će i Vaši prihodi biti veći. Da bi se tom širokom mrežom reklama rukovodili, kao i u prethodno izloženom, channel manager sistem predstavlja Vašeg partnera i prijatelja, koji ne pravi greške, štedi Vaše vreme, pomaže Vam u regulisanju cena i na posletku je jedinstven sistem, koji nudi širok spektar mogućnosti.

Mi u Serbian-Bookers.com nudimo da sve reklame za Vas napravimo besplatno, da ih optimizujemo kako bi bile što vidljivije, kako bi slike bile što privlačnije, a opisi što zanimljiviji gostima. Spremni smo da Vam pomognemo detaljnim savetima oko Vaših cena, oko ponuda koje treba da ponudite određenim gostima i na kraju da Vam pomognemo da privučete što kvalitetnije goste. Naša ponuda je upakovana vrhunskim channel manager sistemom, booking engine modulom i besplatnom obukom za Vas i Vaše zaposlene. Tu smo da budemo Vaši partneri i da Vam damo najbolju moguću ponudu u ovoj sferi. Uverite se zašto su svi naši klijenti zadovoljni i zašto je njihovo poslovanje dodatno poboljšano.