Letnja sezona 2021. – trendovi i očekivanja

Druga letnja sezona, pogođena krizom izazvanom pandemijom koronavirusa, donosi različita predviđenja kod turističkih stručnjaka. Dok kod jednih vlada optimizam, drugi su skeptični. Svakako da je izazovna sezona ispred nas za koju će važiti slični trendovi kao i za prošlu, sezonu 2020.

Domaći i regionalni turizam kao krucijalno rešenje za oporavak

Turistička organizacija Srbije (TOS) je sprovela istraživanje, koje je pokazalo da 62,5% turista planira da ponovo odmara u Srbiji, dok 14,8% ispitanika navodi da planira da letuje i u Srbiji i u inostranstvu.

Promenljive mere i ograničenje, u kombinaciji sa nepredvidljivim okolnostima u inostranstvu, uticali su da se trend domaćeg turizma ne menja u većoj meri.

Brojni hoteli u zemlji i regionu su usmereni ka promociji lokalnih destinacija i podsticaju kupaca na doprinose ekonomiji zemlje.

Vaučeri za odmore u zemlji su i ove godine na raspolaganju domaćim turistima i predstavljaju veliku šansu za hotele i apartmane.

Coworking prostori

Trend koji je eksponencijalno porastao prošle godine, predstavlja coworking u hotelima i dnevno iznajmljivanje hotelskih soba. Očekivanja su da će i ove godine taj trend nastaviti da raste i predstavljaće potencijal za hotele koji ovu vrstu usluge uključe u svoju ponudu.

Direktna prodaja će biti ubrzavajući faktor za uvećanje prihoda

Prošla godina nam je pokazala koliko je outsourcing prodaje krhka stavka i da oslanjanje na online kanale kao što su Booking, Expedia i Airbnb, uz strane turističke agencije ne predstavlja adekvatnu prodajnu strategiju. Mogućnost generisanja rezervacija bez provizije, putem veb sajta ili putem ličnih kanala prodaje je bila jedan od glavnih faktora za opstanak u godini krize.

Hoteli i apartmani, treba da se osiguraju da imaju adekvatnu veb prezentaciju (veb sajt i društvene mreže), a uz to da imaju i user friendly booking engine (online recepciju), koja će pomoći da se generiše veći broj rezervacija.
Oslanjanje na neefikasne servere, na zastarele booking engine sisteme je kamen spoticanja i usporavajući faktor ka oporavku.

Okrenutost ka automatizovanim sistemima

Bezbednost i smanjivanje kontakata, uticali su na okretanje ka mobilnim aplikacijama i cloud rešenjima.

Mogućnost pristupa informacijama sa bilo koje lokacije, u bilo kojem trenutku vremena je profesionalnim menadžerima prodaje od ključnog značaja da i u ovoj godini u realnom vremenu modifikuju prodajnu strategiju. Fleksibilnost je vrlina koja deli uspešne od onih koji to nisu.

Online rezervacije omogućile su  hotelima da na što lakši način prikupe informacije o gostima i ubrzaju komunikaciju.

Trenutno na tržištu postoji raznolika ponuda rešenja koja omogućavaju hotelima višestepenu automatizaciju i povezanost među zaposlenima.

Mogućnost delegiranja korisničnog pristupa, mobilni pristup sistemu u realnom vremenu i brzina sistema su se pokazali kao efikasni alati u vođenju hotela.

Hotelski sistemi i recepcijski sistemi koji su bazirani na cloud tehnologiji, u narednom periodu će skoro u potpunosti zameniti sisteme koji su bazirani na tehnologiji instalacije direktno na kompjuteru.

Održivost

Trendovi ukazuju da su gosti sve više zainteresovani za hotele koji su posvećeni održivosti i koji poseduju zelene sertifikate, napajanje solarnom energijom i slična rešenja.

Ekološka razmatranja ugostitelja trebalo bi da budu oblikovana odlukama koje imaju ekološke prednosti (jednostavni ekološki prekidači, smanjenje potrošnje energije led sijalicama…)

Agilnost

Usled velikih promena u merama, hoteli i apartmani moraju biti spremni na veći broj rezervacija, ali i veći broj otkazivanja istih.

Fleksibilna politika otkazivanja, automatizovani odgovori na upite gostiju i raznolika ponuda su neki od faktora diferenciranja između hotela i apartmana koji primaju veći broj rezervacija i onih koji ne primaju. Bilo da prodaja dolazi sa online kanala prodaje (Booking, Airbnb, Expedia, Hotelbeds…) ili preko turističkih posrednika ili direktno, agilnost je trend koji raste.