Pet načina kako da povećate broj rezervacija

Bez obzira da li se radi o putovanjima, sastancima ili drugim prilikama, ljudi više vole da rezervacije obavljaju preko interneta.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, danas, sistemi online rezervacija je u značajnoj  prednosti, i premašuje broj  ličnih rezervacija. U ostatku teksta vam donosimo 5 korisnih saveta kako da povećate broj vaših rezervacija.

1. Veb sajt

Veb sajt hotela ili smeštaja može imati presudnu ulogu u povećanju broja direktnih rezervacija.

U cilju privlačenja posetilaca, veb sajt bi trebalo da bude jednostavan za upotrebu, lak za navigaciju, vizuelno atraktivan i prilagođen mobilnim uređajima, jer je evidentan trend rasta, iz godine u godinu, rezervacija koje dolaze sa mobilnih uređaja. Osim toga, veb sajt hotela bi trebalo bi da bude pravilno optimizovan, posebno za Google-ve algoritme, što čini veb stranicu vidljivijom na pretraživačima.

3. Poziv na akciju

S obzirom da veliki broj potencijalnih gostiju posećuje veb sajt hotela i smeštaja, CTA dugme ( Call To Action) predstavlja centralno i glavno mesto za ostvarivanje većeg broja rezervacija na veb sajtu.

Jednostavno rečeno,  dugme „Book now“ (“Rezerviši sada“)ili „Check Availability“ (“Proveri raspoloživost“) pokazali su se kao efikasno rešenje za brzo i lako rezervisanje smeštaja. Predstavljaju odličan način za prenošenje poruke, kao i informisanje potencijalnih gostiju o dodatnim vrednostima koje donose direktne rezervacije u hotelima ili smeštajima. Još jedna prednost se ogleda u smanjenju količine direktne prepiske preko e-maila.

3. Recenzije gostiju

Recenzije gostiju spadaju u jednu od najbitnijih stavki prilikom rezervacije. Istraživanja su pokazala da oko 98% putnika čita, i smatra veoma važnim prilikom rezervacije. Kritike mogu bitno da utiču i promene odluke gostiju, zbog čega je važno promovisanje pozitivnih ocena na svom veb sajtu.

Trebalo bi da bude vidljivo na veb sajtu ili stranici na društvenim mrežama, a blagovremeno odgovaranje na njih može u velikoj meri da utiče na reputaciju, pa i na povećanje broja rezervacija.

4. Rezervacije preko društvenih mreža

Društvene mreže predstavljaju odličan alat za pretraživanje i povećanje svesti o prisutvu hotela i smeštaja. Uspostavljanje mehanizma rezervacija sa Facebook-om, omogućava gostima da direktno rezervišu putem Facebook stranice, na dosta lakšiji način. Ovu mogućnost možete da isprobate preko vašeg Booking engine sistema, tako što ćete ga uvezati sa svojom Facebook stranicom hotela ili smeštaja.

5. Program lojalnosti

U marketingu za hotele i smeštaje, privlačenje novih gostiju, košta mnogo više nego zadržavanje postojećih. Zbog toga je bitno gostima ponuditi podsticaje, koji bi ih privukli da se ponovo vrate i rezervišu. Takve pogodnosti se odnose na popuste na ponovne rezervacije, vaučere, poene koje mogu iskoristiti u nekim prodajnim mestima.

Pružanje kvalitetne usluge, u cilju zadovoljenja njihovih specifičnih želja je jedan od načina da poboljšate iskustvo gostiju i ostvarite dugoročne veze sa njima.

Implementacijom Serbian Bookers Booking engine (Online sistem za rezervisanje) na vašem veb sajtu, imate mogućnost da gostima ponudite promo kodove, kojima ostvaruju popuste na ponovne rezervacije. A rezervacije putem sajtu, koja dolaze kroz booking engine su u potpunosti bez provizije, čime stvarate uštedu u odnosu na rezervacije koje dolaze sa drugih rezervacionih portala (npr. Booking, Expedia, Airbnb, Agoda, itd.)

Naravno da se lista ovde ne završava, lista mogućnosti koje možete da implemetirate u svoje poslovanje se stalno menja i povećava. Na kraju, vi ste menadžer ili vlasnik i znate najbolje šta može da vam pomogne, a ako niste sigurni, slobodno čitajte naše ostale blogove i pratite društvene mreže za besplatne savete i instrukcije u cilju povećanja broja rezervacija.