Pravilnik o Privatnosti Podataka

LOGOFFICIALSBv

Dobrodošli u Serbian Bookers!

Vaša privatnost nam je vrlo važna!

Ovo su načela prema kojima poslujemo:

 • Pazimo na privatne podatke koje tražimo od vas i na privatne informacije koje prikupimo kroz vaše korišćenje naše platforme i web sajta.
 • Cilj nam je da pojednostavimo upravljanje informacijama kako bi vi što lakše kontrolisali koje informacije želite da podelite javno, a koje ne.
 • Naš cilj je dostizanje potpune transparentnosti o tome kako prikupljamo, upotrebljavamo i delimo vaše privatne podatke.
 • Privatne podatke zadržavamo samo onoliko dugo koliko imamo razlog za to, a u skladu sa Zakonom.

Ko smo mi?

Serbian Bookers (Online Booking Services d.o.o.) tim radi na razvoju i unapređenju softverskih sistema i aplikacija za upravljanje smeštajima, hotelima, hostelima, vilama i ostalim tipovima privatnog smeštaja. Naša vizija je apsolutno uprošćavanje i automatizovanje recepcijskih procesa, bilo da je to doček gostiju, pregled informacija o rezervacijama, stanje u smeštajnim jedinicama ili neke dodatne administrativne zahteve.

Ovaj Pravilnik o Privatnosti Podataka odnosi se na vaše podatke koje prikupljamo kada koristite:

 • Naš web site (www.serbian-bookers.com)
 • Našu web platformu (admin.serbian-bookers.com)
 • Naše mobilne aplikacije (za Android i iOS);

Kroz ovaj Pravilnik, koristićemo termin “usluge” kao zajednički naziv za naše sisteme.

Informacije koje prikupljamo

Privatne podatke prikupljamo samo onda kada ih trebamo za pružanje i unapređenje usluga. (prijava za korišćenje sistema, prijava u sistem itd.)

Privatne podatke prikupljamo na dva načina: kada nam ih vi dostavite i putem online prijave.

Informacije koje nam dostavljate

Količina i vrsta informacija zavisi o kontekstu i načinu na koji koristimo informacije:

 • Nalog i ostale usluge:od vas tražimo osnovne informacije kako bismo postavili vaš korisnički nalog (ime, prezime, e-mail, kontakt telefon, osnovni podaci o poslovanju itd.)
 • Informacije o transakcijama i naplatama:ako se pretplatite na naše usluge, tražićemo dodatne informacije o privatnim podacima i plaćanju koje su potrebne za obradu transakcije i uplatu, kao što su podaci o vašoj platnoj kartici.
 • Podaci o vašem objektu:kako bismo vam mogli pružiti usluge korišćenja sistema tražićemo neke informacije o vašem objektu (naziv objekta, kapaciteti, cene po periodima, politike otkazivanja rezervacije itd.)

Informacije koje prikupljamo automatski

Na ovaj način prikupljamo informacije automatiziranim putem:

 • Online informacije:prikupljamo informacije koje obično omogućavaju web pretraživači i mobilni uređaji (vrsta pretraživača, IP adresa, jedinstveni identifikacioni broj uređaja, jezik uređaja, datum i vreme pristupa, operativni sistem, i informacije o mobilnoj mreži). Ti podaci se prikupljaju kada koristite naše usluge.
 • Informacije o korišćenju:Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših usluga (prikupljamo informacije o radnjama koje su korisnici izvršili, informacije o tome šta se događa kada upotrebljavate naše usluge, koliko se dugo zadržavate na određenim stranicama u sklopu usluga itd.). Ove nam informacije koriste kako bismo saznali na koji način ljudi koriste naše usluge u cilju unapređenja istih.
 • Informacije o lokaciji:Možemo odrediti približnu lokaciju vašeg uređaja prema vašoj IP adresi. Prikupljamo i upotrebljavamo te informacije kako bismo izračunali koliko osoba koristi naše usluge.
 • Kolačići:Kolačić je mala količina podataka sačuvana na vašem računaru od strane web stranice koju posetite. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kako koristimo podatke?

Vaše podatke koristimo na sledeći način:

 • Da bismo vam pružili naše usluge
 • Za dodatno razvijanje naših usluga
 • Za praćenje i analiziranje trendova i bolje razumevanje interakcije korisnika s našim uslugama
 • Za praćenje i zaštitu sigurnosti naših usluga, otkrivanje i sprečavanje prevara i drugih nezakonitih aktivnosti itd.
 • Kako bismo s vama podelili informacije o ponudama i promocijama koje smatramo da vas mogu interesovati

Deljenje podataka

Kako delimo informacije?

Sve vaše informacije su isključivo vaše i mi ih nećemo prodavati drugima!

Informacije o korisnicima delimo samo u ograničenim okolnostima:

 • Zaposleni u kompaniji i zastupnici:Možemo otkriti informacije o vama našim zastupnicima, našim zaposlenima. Od njih zahtevamo strogo poštovanja i pridržavanje pravila iz ovog Pravilnika.
 • U slučaju zakonske obveze:U slučajevima gde je to Zakonom propisano ili je neophodno za sprečavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih dela i prevara, vaši osobni podaci će biti podeljeni nadležnom organu uz dokaz o nalogu suda, u skladu sa Zakonom.
 • Naši partneri:Možemo deliti vaše informacije, uz vašu saglasnost sa našim partnerima, čije usluge nudimo (sistem za naplatu rezervacija, sistemi za analitičko praćenje konkurencije, channel manager sistemi, OTA kanali itd.). Od naših partnera zahtevamo strogo poštovanje i pridržavanje pravila iz ovog Pravilnika

Sigurnost

Svako poslovanje na internetu je izloženo određenim sigurnosnim opasnostima. Uveravamo vas da preduzimamo maksimalnu predrostrožnost i sve potrebne korake kako bismo zaštiti vaše privatne podatke. U cilju poboljšanja sigurnosti, neprekidno radimo na unapređenju tehnologija koje koristimo i dodatnih alata kojima se staramo da ne dođe do sigurnosnih problema.

Mogućnosti kontrole informacija

Imate nekoliko opcija kontrole kad se radi o vašim podacima:

 • Ograničenje podataka koje unosite
 • Kontrola elektronske komunikacije
 • Odbijanje kolačića u podešavanjima pretraživača

Ostale stvari koje biste trebali znati

Prenos informacija

Online Booking Services pruža usluge na globalnom nivou. Privatni podaci mogu se preneti dobavljačima i trećim stranama (OTA kanali, channel manager sistemi), koji mogu uključivati internacionalne prenose privatnih podataka zemljama čiji se zakoni o zaštiti podataka razlikuju od domaćih i od Zakona EU.

“Third Party Software“

Ako želite upotrebljavati dodatni softver, poput “plugin” dodataka našim uslugama, imajte na umu da kada stupite u interakciju s njima, podatke o sebi možete dati tim trećim stranama.

Ne posedujemo niti kontrolišemo te treće strane te oni imaju svoja pravila o prikupljanju, korišćenju i razmeni informacija. Obavezno pregledajte njihova pravila i procese pri instalaciji i korišćenju njihovog softvera. Budite upućeni u to koja su vaša prava.

Promene Pravilnika o Privatnosti Podataka

Online Booking Services može s vremena na vreme menjati svoj Pravilnik o Privatnosti Podataka. Ako dođe do izmena, obavestićemo vas. Vaša dalja upotreba usluga nakon bilo kakve promene u ovom Pravilniku predstavljaće vaš pristanak na takvu izmenu.

Ko je odgovoran za obradu privatnih podataka?

Kompanija Online Booking Services d.o.o. Beograd, kontroliše prijem, obradu i skladištenje podataka u sklopu svoje platforme. Dok za korišćenje dodatnih softvera i partnerskih programa, za obradu i skladištenje podataka, su odgovorne kompanije u čijem se intelektualnom vlasništvu nalaze te platforme.

U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup podacima, izmenu ili brisanje netačnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga, te pravo na prenos podataka.

Da biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje privatne podatke ili dobili odgovore na sva pitanja u vezi s obradom vaših podataka kroz našu platformu, molimo da nas kontaktirate.

Društvo je u skladu sa Zakonom odlučilo da je odgovorna osoba, koju možete da kontaktirate za sva pitanja, primedbe i molbe oko ličnih podataka:

Đorđe Jevtić  E-mail: djordjejevtic8@gmail.com   Broj telefona: +381654173710

Za sva pitanja koja nisu obuhvaćena ovim Pravilnikom, primenjuju se važeći propisi Republike Srbije o zaštiti ličnih podataka građana.