ŠTA JE CHANNEL MANAGER SISTEM?

Kao što samo ime kaže, channel manager sistem omogućava smeštajima (apartmani, hoteli, sobe, vile, vikendice, hosteli…) da efikasno i jednostavno upravljaju svojim kanalima prodaje, na kojima oglašavaju svoje smeštajne jedinice.

Osim što olakšava upravljanje, channel manager sistem daje menadžerima objekata mogućnost da na rezervacionim sajtovima (booking, airbnb, expedia, tripadvisor, trivago, hostelworld, ostrovok…) istovremeno ažuriraju svoje cene i raspoloživosti. Za vlasnike objekata ili agencija, koji upravljaju sa više jedinica (apartmani, sobe…) ovo stvara idealno šansu da uštede svoje vreme i spreče overbooking.

Osim mogućnosti da se upravlja cenama i raspoloživošću, vlasnici i menadžeri imaju tu mogućnost da kontrolišu i restrikcije. Minimalni boravak, maksimalni boravak, formiranje paketa, cenovnika i slično, to su sve prednosti jednostavnijeg upravljanje kanalima prodaje, koje pružaju channel manager sistemi

Šta je to overbooking i kako ga sprečiti? Na ovo pitanje se daje prilično jednostavan odgovor. Zahvaljući channel manager sistemu, overbooking može da bude sprečen i tada ne dolazi do neprijatnosti za domaćine i za goste. Overbooking je situacija u kojoj dolazi do duple rezervacije za iste datume, zbog neopreznosti i lošeg ažuriranja raspoloživosti na sajtovima.

Vlasnici smeštaja dobijaju ovim sistemom između ostalog i ove dve beneficije:

  • Mogućnost da se smeštaj (apartman, soba…) izda na što više sajtova, bez overbookinga
  • Smanjivanje administrativnih i troškova vremena, jer se svim jedinicama upravlja iz jednog centralnog sistema

Bez channel manager sistema, vlasnici i menadžeri provode sate ažurirajući raspoloživosti i cene, na sajtovima. A to uopšte nije lak posao, jer u periodima kada je izražena sezona, ovo znači skoro neprekidno provođenje vremena usled velikog broja rezervacija i otkazivanja.

Ako koristite channel manager sistem, svi Vaši kanali prodaje (booking, airbnb, expedia.com, trivago…) će prikazivati tačne cene i slobodne datume, kako bi gosti mogli bez greške da imaju blagovremene informacije.

Kada ste oglašeni na velikom broju sajtova, Vaše mogućnosti da dobijete rezervaciju neprekidno rastu. Svaki profesionalac u poslu izdavanja, želi da svoju popunjenost i zaradu drži na maksimumu. Zato je channel manager najbolja odluka koju možete da donesete, da biste unapredili svoje poslovanje, povećali broj rezervacija i izbegli loše situacije kao što je overbooking.

Oglašavanje na velikom broju sajtova pomaže da se dosegnu gosti iz zemalja koje teže nalaze smeštaje putem interneta, jer se kod njih često pojavljuju posebne preferencije ka određenim booking sajtovima. Tako je u nekim zemljama Booking.com jako popularan, dok je u drugima to AirBnB.com, u trećima Tripadvisor.com, a u Rusiji je to na primer Ostrovok.ru. Što je veći broj sajtova to su Vaše mogućnosti da budete rezervisani veće.

Serbian Bookers channel manager sistem Vam pruža sve prethodno navedene mogućnosti, a pored toga dobijate i priliku da iz jedne administracije pratite sve svoje prihode, imate direktan pregled svih rezervacija. Mogućnost da formirate svoje neto cene i time kontrolišete svoju zaradu nakon što se oduzmu provizije prodajnih kanala. Pratite bruto cene na sajtovima i upravljate akcijama (last minute, early bird…). Upotrebom ovog sistema, Vaše poslovne prilike se šire, a zarada raste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.