TOP 6 razloga zašto hoteli treba da imaju blog

Jedan od osnovnih preduslova nezavisnog poslovanja hotela je i da ima svoj veb sajt. Na svom veb sajtu hoteli, a i drugi tipovi smeštaja (hosteli, apartmani, vile…) treba da prikažu svoj objekat, podele informacije sa potencijalnim gostima i ponude mogućnost rezervisanja.

Gosti će prilikom odlučivanja gde da borave u određenom gradu, skoro uvek proveriti i online prezentaciju hotela. Ta online prezentacija podrazumeva vaš veb sajt i recenzije na kanalima prodaje. Ukoliko na sajtu nudite kvalitetan sadržaj i savete za goste koji dolaze u vaš objekat, onda definitivno poboljšavate svoju prodajnu poziciju. Šta je to kvalitetan sadržaj i zašto hotelima treba blog?

1. Privlačenje novih gostiju

Pokrenuti blog na svom sajtu, koji obrađuje teme od značaja za goste i one koji su zainteresovani za vaš grad/mesto povećava mogućnost da dosegnete nove goste. Bilo da je to pojedinac, porodica, par ili poslovna osoba, definitivno prilikom odabira destinacije veliki broj osoba odradi svoje istraživanje o destinaciji.

Neka od osnovnih pitanja koje gosti žele da odgonetnu, definitivno su:

  • Koje su znamenitosti u određenom mestu?
  • Šta je to što određeno mesto odvaja od drugih i čini ga značajnim?
  • Kakva je lokalna hrana?
  • Istorija i lokalna kultura

Obuhvatanjem ovih pitanja u svom blogu, nudite odgovore za zainteresovane i dobijate upsell mogućnost da im ponudite svoj smeštaj i ostale usluge koje nudite.

2. Imate priču koju želite da ispričate

Ovo podrazumeva da se iza vašeg hotela, mesta ili grada krije određena priča koja boravak kod vas čini značajnim i nudi gostima novo iskustvo. Bilo da je to istorijska činjenica, pogled, način na koji ste opremali sobe (ručno rađen nameštaj, smart home tehnologija u sobama, eko prijateljski način poslovanja itd.), specifičnost hrane koju servirate u restoranu (organska, domaća, porodična receptura, lokalna kuhinja itd.) ili određeni popusti za praznike, ispričajte vašu priču.

3. Redovno delite informacije o svom poslovanju sa stalnim gostima

Vaši stalni gosti i oni koji to tek treba da postanu, žele da imaju ažurne informacije o svom omiljenom smeštaju. Renovacije, novi meni, povećanje kapaciteta, informacije o cenama noćenja i ostalih usluga, to sve treba da nađe svoje mesto na veb sajtu.

Zamislite svoj blog kao kanal za direktno komuniciranje, ne samo sa pojedinačnim gostima, već i sa konkurencijom i kompanijama i organizacijama koje žele da sarađuju sa vama.

4. Imate razvijenu marketing strategiju

Ukoliko povežete vaše društvene mreže sa veb sajtom, možete da ostvarite unakrsnu komunikaciju i nudite mogućnosti zainteresovanim stranama.

Kada organizujete takmičenje ili određenu promotivnu akciju, možete čitaoce svog bloga da preusmerite na Facebook ili Instagram ili Twitter stranicu hotela. Takođe, osobe koje vas prate na društvenim mrežama mogu da budu redovno informisane o novitetima koje opisujete u blogu, tako što delite sadržaj direktno sa njima.

Svaka od ovih akcija sa sobom nosi određene pogodnosti za vaše poslovanje, u vidu bolje promocije i interaktivnije komunikacije sa gostima. Povećavanjem saobraćaja na svom veb sajt blogu, uvećavate mogućnost da novi gosti naprave direktnu rezervaciju putem sajta i tako izbegnete trošak na provizije kanala prodaje (Booking, Expedia…)

5. Pomaže vam da uvećate svoju e-mail bazu

E-mail marketing je jedna od boljih strategija koja očuvava lojalnost vaših gostiju i pomaže vam da uvećate broj rezervacija. Ali jedan od glavnih problema je, kako povećati bazu mejlova? Ukoliko nudite dovoljno kvalitetne informacije, zanimljive priče i mogućnosti za svoje čitaoce, onda će ti čitaoci definitivno poželeti da se prijave u vašu e-mail bazu- Potrebno je da redovno nudite dovoljno raznovrsnih i originalnih informacija kako bi se ta bazu uvećavala.

6. Ostajete u trendu

Svaki novitet ili novi trend koji se pojavi u vašem mestu ili da je na neki način povezan sa vašim poslovanjem, a da se tiče gostiju, treba da bude obuhvaćen u vašem blogu. Neki svetski događaj, festival ili sportska manifestacija se organizuje u vašem gradu? Objasnite zašto baš kod vas treba da odsednu posetioci tog događaja.

Takođe, problemi kao što je očuvanje javnog zdravlja, npr. zbog pandemije Covid19 koronavirusa, treba da budu jasno iskomunicirani sa vaše strane. Koje korake preduzimate u cilju zaštite vaših gostiju? Koje ste mere preduzeli da zaštite svoje zaposlene? Kakvi su vam planovi u narednom periodu u cilju unapređenja higijenskih uslova? Odgovori na ova pitanju su od velikog značaja za potencijalne goste, kako bi se osećali sigurno u odabiru hotela ili smeštaja u kojem žele da borave.