TOP 7 ZNAKOVA KOJI UKAZUJU DA JE VREME DA PREĐETE NA NOVI HOTELSKI SISTEM

Svaki samostalniji hotel zna da je ključ uspeha oglašavanje na što većem broju kanala prodaje. U situaciji kada imate dosta kanala prodaje, možete da primetite da imate ogroman trošak vremena i živaca prilikom usklađivanja cena i raspoloživosti na sajtovima. Tada se kao vaš lek pojavljuju property managment i channel manager sistem koji sinhronizuju sve kanale prodaje i za vas paze da ne dođe do duplih rezervacija ili grešaka u rezervisanju. U samom sistemu treba da imate jednostavan i brz pregled svih informacija o rezervacijama.

1. VAŠ HOTELSKI SISTEM JE EXCEL

Činjenica je da je Excel jako koristan alat koji nudi širok spektar mogućnosti, ali ono što program ne nudi je povezanost sa kanalima prodaje. U njemu možete da vodite evidencije, imate povezane tabele i uvezane funkcije koje će za vas da brzo računaju i filtriraju, ali sve rezervacije ćete ponovo, nažalost morati ručno da unosite u Excel. Kada pristigne rezervacija vi ćete biti u obavezi da na drugim sajtovima uskladite raspoloživost, zatim da unesete podatke u Excel i da iskomunicirate sa gostom sve oko dolaska. Na prvi pogled se ne čini kao veliki posao, ali kada u toku dana dobijate više rezervacija, za više soba ili apartmana, onda su ogromne šanse da će u nekom trenutku doći do greške u rezervisanju.

Iz navedenih razloga je ključno da imate efikasan channel manager, koji će da pazi na vaše rezervacije i kanale prodaje i koji će imati uvezanu mogućnost pregleda rezervacija, analizu prodaje i jednostavan prikaz podataka. Uštedite svoje vreme i uvedite funkcionalan sistem.

2. ZAPOSLENIMA TREBA DUGO VREMENA DA SE PRILAGODE SISTEMU

Prava vrednost Property managment (PMS) i Channel manager sistema je u tome da budu funkcionalni i laki za upotrebu. Ako je potrebna duga obuka, a zaposleni i posle toga redovno prave greške, imaju nejasnoće i lako se gube u prevelikom broju koraka i funkcija, onda je vreme da vaš sistem dobije zamenu. Ne dopustite da zbog zastarelog sistema imate neprijatnosti sa gostima, da demotivišete zaposlene jer imaju komplikovan sistem u kojem treba da rade. Što jednostavnije, a efikasnije, to bolje.

3. NIJE U PITANJU CLOUD SISTEM

Veliki problem sa starim sistemima je to što zahtevaju da se sistem ugradi hardverski u određeni računar i samo sa tog računara ili sistema računara može da se pristupi vašem PMS (Property managment) sistemu. Takav sistem funkcionisanja iziskuje visoke troškove održavanja, snosite rizik kvara hardvera i imate u velikom broju slučajeva dodatne takse koje plaćate kako biste imali podršku od kompanije koja vam obezbeđuje sistem.

Serbian Bookers sistem ima cloud osnovu, a iz tog razloga možete da budete sigurni da kvar na vašem računaru neće ugroziti osetljive informacije o rezervacija. Ili u slučajevu pada napona struje, da nećete moći da pristupite podacima kako bi se gost prijavio ili odjavio iz svog smeštaja. Obezbedite se na vreme i informišite o svim prednostima koje nose cloud rešenja.

4. IMATE VELIKI BROJ OVERBOOKING-A (DUPLIH REZERVACIJA)

Visokokvalitetni sistemi vama nude mogućnost brzog i automatskog sinhronizovanja raspoloživosti i cena na svim prodajnim kanalima (sajtovima) i ta mogućnost je ono što dobre sisteme deli od onih koji to nisu. Slabiji sistemi od vas traže da ručno usklađujete ili cene ili raspoloživost na kanalima prodaje i to je najčešći razlog zbog kojega se dešavaju overbooking situacije ili neprijatnosti u komunikaciji sa gostima oko cene smeštaja.

Odličan Property managment sistem, povezan sa channel managerom će u realnom vremenu da za vas usklađuje sajtove, štedi vam vreme i živce i na kraju poboljšava iskustvo gostiju.

5. PRAĆENJE STATISTIKE JE TEŠKO

Ako vaš sistem nema analitički modul, možete da računate na to da ćete ponovo morati u Excelu da prepisujete sve podatke o rezervacijama, da pratite kako se kreće prodaja, sa kojih kanala prodaje imate najviše rezervacija i u kojem su iznosu. Ovaj tip analite od vas traži vreme, koncentraciju i predstavlja bespotreban trošak. Ako već imate tu mogućnost najbolje rešenje je da pronađete sistem koji nudi analitički modul, jednostavan pregled statistike prodaje vaših soba ili apartmana i brz prikaz svih ključnih podataka koji su vam potrebni

Serbian Bookers sistem nudi ovo rešenje hotelima, brzo i efikasno pratite svoju prodaju po kanalima, po mesecima i periodima, pratite iz kojih zemalja vam gosti najčešće dolaze, kolika je prosečna cena noćenja i prosečna dužina ostanka, kao i mnoge druge mogućnosti koje su na nekoliko koraka udaljene od vas.

6. TROŠAK JE PREVELIK ZA SISTEM

Ako ste iskusili da vam je faktura prema dobavljaču sistema jako velika, da često ne možete da priuštite da je isplatite, onda je možda vreme da napravite neki novi dogovor. Ako trenutni dobavljač ne može da vam predstavi ponudu na obostrano zadovoljstvo, koja će da se isplati kao investicija onda je naš predlog da se raspitate o novim mogućnostima. Svaki vlasnik ili menadžer smeštaja zna koje su platežne sposobnosti pri poslovanju i zna koliku korist ima od određenog sistema. Posvetite se praćenju svojih troškova, jer je tu sigurno jedan kvalitetan prostor za unapređenje vašeg poslovanja, odnosno za povećavanje dobiti.

7. PRAĆENJE PRODAJE VAM NIJE JEDNOSTAVNO

Koristite Booking engine na sajtu, ali engine nije povezan sa Google analitikom, a to je za vas jedan od najbitnijih alata za praćenje potencijalnih gostiju? Onda je pravo vreme da pronađete rešenje za taj problem. Veliki broj Booking engine sistema ima mogućnost povezivanja sa Google analitikom – putem koje možete da pratite kretanje posetioca na svom sajtu, kuda se kreću, gde se najviše zadržavaju i da li su do vašeg sajta došli direktno preko nekog drugog sajta ili su vas namenski tražili.

Za vaš Booking engine je jako bitno i da je prilagođen za mobilne telefone, jer u skladu sa novim trendovima, najviše rezervacija i pretraga se upravo vrši putem telefona i gostima je bitno da mogu jednostavno da rezervišu svoj smeštaj i da se lako snalaze na sajtu. Iz tih razloga dobar engine treba da vidite kao investiciju koja će gostima upotpuniti iskustvo pri rezervisanju.

Trendovi se menjaju, tehnologije u hotelijerstvu se stalno unapređuju, zato nemojte da vaše poslovanje ispašta zbog zastarelosti sistema ili neefikasnosti rešenja koje koristite.