Turizam u doba koronavirusa (Covid19) – uticaj virusa i šta možemo da uradimo da osiguramo poslovanje

Početkom januara 2020. godine u Kini je zvanično registrovano širenje novog virusa iz grupe koronavirusa. Godina je počela optimističnim predviđanjima za 2020. godinu, koja su se kretala i do 4% rasta u broju noćenja u Evropi. Hoteli, hosteli i vlasnici privatnih smeštaja su u skladu sa time planirali svoje strategije, ulagali u širenje poslovanja i prezentovanja svoje ponude stranim gostima, među kojima je bio primetan rast broja kineskih turista. Srbija spada u zemlje koje su u 2019. godini kineske turiste imali na samom vrhu liste broja stranih turista.

Krajem januara dolazi do ubrzanog širenja virusa u Kini, zemlja uvodi izolaciju. Prvobitna predviđanja su vodila tome da će doći do pada broja kineskih gostiju, ali da to neće predstavljati presudan problem i da postoje i druga tržišta koja mogu da se interesuju za aranžmane u našoj zemlji. Hoteli koji su imali ugovorene aranžmane sa agencijama koje organizuju boravke kineskih turista, su osetili prve efekte ovog virusa na turizam.

Virus se širi na ostale kontinente, nažalost odnosi veliki broj života i ugrožava još veći broj. Preko 70% zemalja donosi odluke o zatvaranju svojih aerodroma, ograničavanju kretanja građana, što prouzrokuje drastičan broj otkazanih rezervacije. U ovom slučaju online rezervacione platforme, kao što su Booking, Airbnb i Expedia donose odluku o potpunom povraćaju novca za otkazane rezervacije, pritiskajući svoje klijente da gostima refundiraju već naplaćen novac. Tržište kratkoročnih smeštaja prima novi veliki udarac. Optimistična predviđanja postaju potpuno neizvesna, sa recesijom koja pritiska veliki broj kompanija i udruženja da smanjuju plate i otpuštaju svoje zaposlene.

Svetska turistička organizacija (UNWTO) prepoznala je ozbiljnost čitave situacije, sprovela brojna istraživanja i najavila pomoć najugroženijim zemljama. Za sada je još uvek rano da se prave preciznija predviđanja uticaja Covid19 virusa na međunarodni turizam. Tako da su za procene uzeli situaciju širenja SARS-a 2003. godine, veličinu i dinamiku globalnog tržišta turizma, trenutne disrupcije tržišta, geografsko širenje virusa COVID-19 i njegove potencijalne ekonomske posledice. UNWTO procenjuje da bi međunarodne turističke posete mogle da padnu od 1% do 3% na globalnom nivou u 2020. godini, u odnosu na rast od 3% do 4% koji smo imali u januaru. Ovo bi se prevelo u procenjeni gubitak od 30 do 50 milijardi dolara međunarodne potrošnje na destinacijama.

ŠTA MOŽEMO DA URADIMO?

SIGURNOST LJUDI NA PRVOM MESTU

Trenutna situacija predstavlja visok rizik za vas, vašu porodicu i vaše zaposlene. Zato je naš savet da zdravlje vas i osoba kojima ste okruženi stavite na prvo mesto. To možete da uradite poštujući odluke i savete stručnih lica koji su zaduženi za zdravlje i bezbednost.

Planirate da nastavite posle krize sa poslovanjem, ne želite da vas kriza obeshrabri? Ne otpuštajte svoje zaposlene! Srbija je u deficitu sa kvalitetnom radnom snagom u hotelijerstvu. Otpuštanje može da dovede do toga da vas ne uzmu u buduća razmatranja kao poslodavce. Neke ekonomije će možda brže da se oporave od naše, pa to lako može da dovede do odliva radnika u inostranstvo. Preporučujemo da pratite redovno ekonomske odluke koje donosi vlast, jer sve zemlje koje su pod uticajem ove krize na dnevnom nivou usklađuju svoje strategije kako bi kriza bila maksimalno ublažena, a gubitak radnih mesta minimiziran. Raspitajte se o mogućim smanjivanjima troškova bez da smanjujete broj zaposlenih.

ODGOVORNO UGOŠĆAVANJE

Nekoliko stvari koje možete da preduzmete da biste pokazali odgovornost i ulili poverenje potencijalnim gostima koji optimistično posmatraju situaciji i već sada prave rezervacije za period jun-decembar:

  • Fleksibilna otkazna politika – Omogućite gostima da besplatno rezervišu i otkažu u slučaju da dođe do promene planova.
  • Uklonite restrikcije – Ako postoje određeni minimalni brojevi noćenja koja trenutno imate, savetujemo da ih uklonite, kako bi veći broj gostiju imao mogućnost da rezerviše. Podsećamo da će zbog krize, mnogima budžet biti smanjen, pa umesto 7 dana, možda žele da borave kod vas 3-4 dana.
  • Na društvenim mrežama i na kanalima prodaje ukažite da povećano brinete o čistoći objekta – Ugradite prečišćavače vazduha, sredstva za dezinfekciju ruku, učestalije vršite čišćenje soba i zamenu posteljine. Ovo su samo neki od načina za koje verujemo da ulivaju dodatno poverenje u vaš smeštaj.
  • Privilegije za stalne goste – Ukoliko već nemate, osmislite povoljnosti koje ćete ponuditi gostima koji su već boravili kod vas ili su vaši stalni gosti.
  • 360 stepeni snimak vaših apartmana/soba i okoline – na svom sajtu ponudite mogućnost da potencijalni gosti bolje upoznaju šta nudite, povežite se sa agencijama koje nude snimke znamenitosti u vašem mestu. Ako nisu još rezervisali, ubedite ih da požele da borave kod vas i da imaju dovoljno razloga da odaberu upravo vas i vaše mesto

PROMOVIŠITE SOLIDARNOST

Budite na raspolaganju svima koji su ugroženi trenutnom situacijom, mnogi će trebati privremeni smeštaj dok vanredna situacija ne prođe, ponudite im mogućnost da borave u vašem smeštaju. Naravno, u ovoj situaciji se pridržavajte preporuka lokalnih zdravstvenih eksperata.

RADITE NA PLANU ZA BUDUĆI RAZVOJ

Iskoristite trenutak manjeg obima poslovanja da razmotrite svoje greške i prostore za unapređenje. Istražujte mogućnosti koje se nude na tržištu, povoljnije i modernije opcije za vođenje objekta. Možda je upravo sada vreme da isprobate više recepcijskih sistema, da iskoristite besplatne testne periode i ocenite da li je vreme da unapredite svoju recepciju. Je li vaš trenutni sistem nudi cloud rešenje? Da li imate mogućnost da uz pomoć mobilne aplikacije kontrolišete rezervacije, cene i pregledate statistiku?Razmotrite unapređenja na vašem sajtu. Smart home sistemi za vaše sobe će biti definitivno plus kada bude došlo do oporavka.

Ono najbitnije, kriza će proći, gosti će se vratiti, ali u budućnosti isplanirajte da uvek imate strategiju da vas pokrije u slučaju sličnih kriznih situacija. Nemojte da prekidate da brinete o higijeni i zdravlju svojih zaposlenih. Ako se požale da se ne osećaju dobro, ako pokazuju simptome gripa ili prehlade, na radnom mestu, bolje je da ih uputite da uzmu slobodan dan i odmore se, nego da dođe do širenja bolesti na radnom mestu. Nije potrebno da nas jedan virus uči kako da se ponašamo, svaka bolest je opasna na svoj način.

Srećno! #ostanitekodkućedanas kako bi #putovalisutra