UNAPREDITE SVOJE VEŠTINE IZDAVANJA APARTMANA

Svaki vlasnik apartmana i privatnih objekata za odmor treba da bude svestan jedne stvari – iskustvo gosta je sve! Pozitivne recenzije vam poboljšavaju šanse da dobijete više rezervacija, dok vam negativne značajno nanose štetu.

Sama činjenica da ste u ovom poslu, po sebi nosi jedno dodatno opterećenje vašeg vremena, zato smo za vas pripremili par kratkih saveta, kako da poboljšate iskustvo vaših gostiju i samim tim unapredite svoje poslovanje.

U SKLADU SA OPISOM

Da li ste na online prodajnim kanalima, kao što su Airbnb, Booking, Expedia itd. naglasili da imate besplatan parking, a u realnosti ga nemate? Gosti koji rezervišu smeštaj zbog besplatnog parkinga će ovo sigurno smatrati velikim problemom, pogotovo u velikim gradovima gde dnevne parking karte nisu jeftine.

Zamislite svoje putovanje autom, rezervišete smeštaj zbog opisa da postoji parking i na kraju se svedete na to da morate bespotrebno da gubite vreme u potrazi za istim i da odvajate novac koji niste planirali da potrošite na to. Priznaćete, jako loše iskustvo.

U skladu sa tim koliko vaš objekat odgovara slikama i opisu koje ste ostavili i u skladu sa vašim odnosom prema gostima, toliko će isti gosti poželeti da se vrate kod vas sledeći put. Zato poštujte ono šta ste naveli.

INFORMACIJE

Novo mesto, novi ljudi, pretpostavite da je vašim gostima potrebna maksimalna pomoć oko snalaženja. Što više informacija gostima ponudite, to su veće šanse da će imati dobro iskustvo i da će vas pohvaliti drugima.

Na Airbnb sajtu možete da ostavite detaljne opise mesta u kojem se nalazi vaš smeštaj, detalje oko preuzimanja ključeva, informacije o lokalnim prevozima, restoranima i preporuke za snalaženje. Booking.com ništa manje ne nudi, pa tako možete da unesete koji su najbliži restorani, prodavnice, znamenitosti, planine i reke koje predlažete gostima da posete. Ako imate vaš sajt, obavezno ga dopunite svim potrebnim informacijama. Pišite blogove na temu snalaženja u vašem mestu i savete za najbolje iskustvo.

A svakako, pre check-in-a predlažemo da gostima pošaljete ponovo informacije oko adrese vašeg apartmana. Hosting je nauka dočeka gostiju, zato se potrudite da i ostale informacije ponudite. Koji je najbolji restoran u kraju? Kako se kreću cene obroka i suvenira? Koje vidove transporta mogu da koriste da se kreću? Ovo su sve značajne informacije koje će sigurno koristiti gostima.

PONAŠAJTE SE KAO HOTELIJERI

Iako je smisao apartmana u odnosu na hotele upravo to da postoji jedno toplije iskustvo, svakako gosti očekuju da se zadovolje neki standardi. Na primer, soba treba da bude čista pred dolazak, posteljina treba da bude zamenjena i novi peškiri spremni za korišćenje.

Čistoća apartmana je jedan od presudnih faktora koji utiče na iskustvo gosta. Takođe, dekoracije koje koristiti su veliki plus.

RAZGOVARAJTE SA GOSTIMA O NJIHOVIM ŽELJAMA

Tim putem ćete saznati mnoge korisne informacije o gostima. U slučaju da putuju zbog medenog meseca, možete dodatnu dekoraciju da im predložite. Ako je u pitanju poslovni put, da im pomognete oko rezervisanja vozila ili restorana. Možda je u pitanju rođendan, pa da saznate kakvu tortu vole. Svakako, gosti od vas očekuju da im ponudite pozitivno iskustvo.

BUDITE DOSTUPNI

Pukla je cev u apartmanu, šta da radimo? Koja je šifra za internet? Na ovakva pitanje se očekuje brz i jasan odgovor. Dobro je da svojim gostima date do znanje da ste tu za njih. Postarajte se da imaju vaš kontakt i da vi imate njihov.

Odluka da se bavite dočekom gostiju (hostingom) je svakako jedna jako velika promena. Možete da se upoznate sa novim običajima, da saznate nešto novo i proširite svoje vidike. Zato je naša preporuka da date svoj maksimum u održavanju apartmana i u komunikaciji sa gostima. Sve ostalo se lako nadomesti, ali iskustvo je prioritet.