VODIČ ZA OGLAŠAVANJE SMEŠTAJA I HOTELA NA EXPEDIA.COM

Expedia predstavlja jedan od najvećih globalnih OTA kanala. Ovaj sajt je na američkom kontinentu ubedljivi lider u broju generisanih rezervacija smeštaja. Njihova prednost se ogleda u tome što svojim posetiocima nude da preko sajta direktno rezervišu avio karte, da ostvaruju dodatne popuste na smeštaje i da skupljaju bodove koje kasnije mogu da iskoriste za rezervisanje na njihovom sajtu.

Osnovan kao dodatna divizija u sklopu Microsoft kompanije, 1996. godine, ova divizija se 1999. odvaja od Microsofta kao zasebna globalna online agencija pod imenom Expedia Group. Grupa pod svojim vlasništvom drži brendove kao što su: CheapTicketsExpedia.comHomeAwayHotels.comHotwire.comOrbitzTravelocity, Trivago.com, Venere.com itd.

Kada se odlučite da oglasite svoj hotel ili svoje apartmane na Expedia sajtu, treba da znate da će taj proces malo sporije ići nego na nekim drugim sajtovima i da će vas oni automatski oglasiti na svim svojim sajtovima, na kojima po automatizmu možete dobiti pravo na oglas. Pored svojih brendova, Expedia ima i partnerske sajtove tako da se oglašavajući na njihvom sajtu, ističete na preko 200 sajtova širom sveta. Za mnoge od tih sajtova možda nikada niste čuli, ali oni u svojim zemljama, gradovima ili pokrajinama pokrivaju određene niše i privlače određene turiste. Ako su ti turisti nekim slučajem zainteresovani za vaše mesto ili grad, onda postoji mogućnost da baš vaš smeštaj rezervišu. Oglašavanju pristupate putem sajta:
https://join.expediapartnercentral.com

Nakon što popunite sve potrebne korake, unesete fotografije, definišete cene, uskladite ammenity, treba da znate neke informacije o Expedia pre nego primite prvu rezervaciju. Sa sajta često dolaze poslovni putnici, gosti iz Amerike, iz Skandinavskih zemalja, zapadne Evrope i iz određenih Azijskih zemalja preferiraju da koriste ovaj sajt upravo zbog mogućnosti da rezervišu avio kartu i dobiju popust na smeštaj. Velike su šanse da će sajt od vas da traži da postavite Fenced mode popust za njihove korisnike, koji se kreće od 10-15% na cenu noćenja. Ovaj popust možete da tražite da ne bude postavljen ili da bude postavljen, ali tek na neki veći broj noćenja.

Provizija sajta se kreće od 18 do 23%, a postoje 3 načina kako gosti vama plaćaju, odnosno kako vi plaćate Expedia. Prvi način je Hotel collect, identičan kao na Bookingu, gde gosti vama plaćaju po dolasku u apartman, u gotovini ili karticom, vi zadržavate sav novac do sledećeg meseca kada od Expedia dobijate fakturu za usluge i rok za plaćanje. Drugi način je Expedia collect virtuelna kartica, Expedia naplaćuje od gostiju odmah po rezervisanju, vama ispostavlja virtuelnu karticu koju možete da naplatite preko svog POS terminala, a na kartici se nalazi neto suma, koja se dobije kada se od vrednosti rezervacije odbije provizija sajta. U tom slučaju Expedia direktno naplaćuje svoju proviziju i vama ispostavlja ostatak novca. Treći način je Expedia Pay, u kojem sajt automatski naplaćuje rezervaciju od gosta, vi Expedia ispostavljate fakturu za vrednost rezervacije koju treba vama da uplate, a onda u roku do 30 dana dobijate svoj novac. Od ova 3 načina najbrži su Hotel collect i Expedia collect jer novac možete da naplatite odmah po dolasku gosta.

U slučaju da se sami prijavljujete na sajtu, bitno je da znate da na jednoj adresi morate da imate više od 1 jedinice (apartman ili soba), odnosno minimalno 2. U slučaju da se oglašavate preko nas, možete na jednoj adresi da imate i samo 1 apartman. Tako da u slučaju da vodite agenciju za apartmane i imate na nekoliko lokacija po 1 apartman, preko nas možete da dobijete rešenje za svoj problem.

Kao i na svim većim OTA kanalima, na ovom je takođe oglašavanje besplatno, jedino što plaćate je provizija od rezervacija koje pristignu sa sajta. Zato u slučaju da želite da maksimizirate svoju prodaju i diversifikujete svoje prihodne kanale, definitivno treba i na Expedia da imate reklamu svoga smeštaja.

Ono što predstavlja veliki problem smeštajima koji se profesionalno oglašavaju je rukovođenje kalendarima i pretnje od duplih rezervacija i neusklađenih cena. Zato je naš savet da koristite channel manager za kontrolu kalendara. Često se dešava da neki sajtovi i duži period ne donose rezervacije, ali posle nekog vremena kada prvi gosti pristignu i ostave recenziju i preporučeva se, onda možete da očekujete češće rezervacije, intenzivnije poslovanje sa većeg broja sajtova, ali i veću šansu da određene nepogodnosti iskrsnu i izmaknu vam kontroli. Osigurajte se od tih neprijatnosti tako što ćete automatizovati svoje kalendare i brže i jednostavnije koordinisati cenama i raspoloživošću, kako na Expedia, tako i na drugim sajtovima.